REBELS en CAUSA : I ENCONTRE ENTITATS NHC.

REBELS  en CAUSA : Ier ENCONTRE ENTITATS NHC.

ENTITATS No Parlem Catalaní (ni dialecte barceloní).

El passat fi de semana , 7 de setembre, va tindre lloc la celebració del  I Encontre d\’Entitats NHC (No Hablamos Catalaní, /ni dialecte barceloní)   en eixe preciós enclavament  de naturalea com es el poble de  Tuéjar,  en el Racó d\’Ademuz.

 L\’Animat I Encontre NHC  va contemplar l\’assistencia  de  colectius rebels  del Regne d\’Aragó, Mallorca i València, que no es pleguen  als interessos  espuris   de polítics domesticats,  ni a les desmesurades ambicions del neofeixisme català que  nos vol negar  el nostre dret a ser LO QUE SEMPRE HEM SEGUT: pobles lliures, regnes autonoms e independents,  amos del nostre  propi senyoriu i de  les nostres  propies decisions, com  nos ensenya la Història i  com mana  la  DEMOCRÀCIA.

Colectius  REBELS en CAUSA, que alcen la seua veu  en defensa  de les nostres  identitats historiques, de les nostres  llengües genuïnes,  amenaçades per la totalitaria bota dels senyors feudals catalans, en les seues  despotes  hosts,  en la seua feixista imposició de l\’indigest “infame i infecte dialecte barceloní” en Mallorca, en València, i , ara també, en Aragó.

Tota una maniobra embolicadora  la d\’este  delirant Projecte d\’Enginyeria Social , programat  a llarga distancia d\’espai i temps, gota a gota ,  que va afonant les seues  denigrants   sarpes en les comunitats veïnes   i del qual l\’únic objectiu   és anular-les com a poble i convertir-les en vassalles esclaves dels seus deliris  economics. Ni els despotes del Segle XX, en el més algit dels seus “delirium-tremens” expansionistes,  varen arribar  a conseguir les cotes del despotisme  analfabet que estem soportant  des de la timo-Grand-Catalonia  dels  Montilla, dels Carot ,  dels ZPs,  i en la traïció colaboracionista dels nostres propis  polítics  valencians, mallorquins i aragonesos…

Es queixen els nobles  ARAGONESOS  de la traïció que els preparava  el seu socialista “President Marcelí”  intentant imposar el “infame i infecte dialecte barceloní” com “llengua propia d\’Aragó” (vaja barbarisme històric!) en la nova Llei de Llengües d´Aragó. De moment, no ho ha conseguit pero …. , avís a navegants,  ho tornarà a intentar  i,  en els doblegats vímens que hi ha en el sanedrí aragonés … , ho conseguiran més tart.

Es queixen els nobles  MALLORQUINS de la traïció d\’aquell perogrullo  de “cunsellé” Conrado de Villalonga , que , en un atac de “analfebetismus-tremens”i, després d\’una nit de mal-somi, (“me\’n vaig anar dos dies a Menorca , a un hotel, i vaig prendre la decisió que s\’havia de denominar la llengua (de Balears) com a catalana”-E.M.deB. 19.05.2002) ) … el susdit  “cunsellé” es va passar el Regne de Mallorca per els “fondillos” de  l´ història  i va imposar, per la bóta dels seus  cataplins ,  el domini de “l\’infame i infecte dialecte barceloní” per a les Balears. Tot un model de sabiduria  filològica….

Nos queixem els rebels-en-causa  VALENCIANS,  de la infame traïció  que ha patit el  “anestesiat”  Poble Valencià pels seus   polítics infames, d\’esquerres i de dretes , que han fet entrega  desvergonyida, per llei traïdora,   del domini  de la nostra llengua  i de la nostra cultura  a la  catalanufa Acadèmia Valenciana de la Llengua panolla.  Ella s\’està encarregant, per la bóta de la SEUA infamant Llei , de l\’extermini de l\’histórica Llengua Valenciana  i de l´ imposició del  “infecte dialecte barceloní” . 

Un ventaja tenim els valencians respecte a aragonesos i  mallorquins en esta endurida  lluita : l\’existencia d\’uns nucleus durs de resistencia intelectual i social,  liderats per la nostra quasi centenaria Real Acadèmia de Cultura Valenciana, atestada de  dotzenes   de catedràtics e intelectuals de campanetes  que no van (anem)  a engolir ni a doblegar-nos davant de  la bota de la ignomínia  NAZI_catalana  i que  s\’han convertit  en  el fortí de resistencia  que impedirà  el GENOCIDI CULTURAL dissenyat per al Regne de Valéncia ,  a pesar de polítics analfabets i traïdors als que caldria recordar les  famoses paraules del  recordat Senador Manuel Broseta (3.03.1982) d\’Aliança Popular davant de  la Comissió Constitucional del Senat i  que, a  diferència del “perogrullo cunsellé  mallorquí” van garantir l\’existència de la nostra històrica Llengua Valenciana  :

“Neguem que la Llengua Valenciana  siga català . Neguem el concepte d\’unitat de la llengua . Neguem i nos oposem al monolitisme científic . Es evident que entre l\’idioma català i l\’idioma valencià hi ha elements profunts comuns, pero es evident que a la Comunitat Valenciana correspon el dret a arreplegar del poble i conformar la seua propia llengua . Em permet aconsellar la lectura atenta  de les Normes  de Castelló , que es reconeixen, així mateix, com provisionals en el seu contingut . D\’elles s\’han separat institucions culturals  lingüístiques , científiques de Catalunya i Valéncia, i es perfectament  política i científicament admissible , que una comunitat intente adequar la seua ortografia i la seua fonètica” .

Manuel Broseta tan sols es va equivocar en dos coses :  dir “idioma català” quan hauria d\’haver parlat de “dialecte barceloní” i parlar de “Normes de Castelló”  quan , en realitat només varen  ser unes simples “Bases de Castelló” .  Però la grandea de la seua intervenció parlamentària va impedir la barbàrie lingüística per a València i es molt d´agrair.

A pesar de tot, ara els actuals presuntes-fora-de-la-llei, per incupliment del nostre  nou Estatut,  son els  akadémiks-perogrullo de la AVL , que no complixen, per a res, la missió per a la que varen ser nomenats. I son traïdors  també a les paraules de Broseta.

I eixa es, certament, la nostra pijor desventaja com a valencians: la seua deslleal traició a la nostra CARTA MAGNA.

 ======================= RESPOSTES A COMENTARIS:

PRIMERA Resposta al “alumneasustat”:

Per una banda:
Si  t\’hagueres llegit els meus dos llibres (  els tens en la biblioteca de l\’institut: “LLENGUA VALENCIANA, UNA LLENGUA SUPLANTADA” i “CRONOLOGIA HISTÒRICA de la LLENGUA VALENCIANA”)    entendries   facilmente la meua posició   com a reacció  necessaria i energica  contra   el GENOCIDI CULTURAL , i contra  el calvari  d\’agressions i humiliacions permanents  contra la Llengua Valenciana , contra el Regne de Valéncia, contra la històrica Senyera Valenciana (en Banda Blava, per supost) , contra la nostra història i cultura  que hem  tingut que soportar els valencians  des dels anys ´60  que han vingut  de la universitat,  des de les analfabetes institucions polítiques (teledirigides per la casta  burgesa catalana , d´avares ambicions ) i des dels colectius socials (Bloc, Casals Jaume I, Acció , etc…)  muntats pel catalanenc  Eliseu Climent a  les ordes de la dretona  burgesa/editora catalana  per a la “okupació” del Regne….

Per una atra banda:

No estic d\’acord en lo que tu dius: NO PARLEM LA MATEIXA LLENGUA: el Poble Valencià ha parlat  (fins ara)  la Llengua Valenciana   i lo  que s\’està intentant imposar des de l \’universitat   e instituts es el “infame i infecte dialecte barceloní”  que es una basureta bastarda  sense pedigrí  ni  Segle d\’Or Literari  com ho té la Llengua Valenciana . "Dialecte barceloni" triat pel quimic  Pompeu Fabra  entre els diferents dialectes catalans con standard  per a inventar-se la "neollengua catalana". Els aranesos NO la volen ni en pintura.

I una atra pregunta:¿ per quina raó  es pot parlar de Llengua Portuguesa i Llengua Gallega  tractant-se de dos llengües germanes (en pedigrí literari molt inferior a la Llengua Valenciana) i, no obstant, NO podem parlar de Llengua Valenciana front a la “neolengua” catalana (dialecte barceloní)? ¿eres tu igual al teu germà o a la teua germana? NO!! , diràs.

 

Per eixa mateixa raó,  encara que la Llengua Valenciana i el català  tinguen (com el  portugués i gallec)  una mare comuna (el llatí) , històricament  la PRIMOGÈNITA de TOTES les LLENGUES ROMÀNIQUES eixides del trencament del llatí es la LLENGUA VALENCIANA ( per la raó de tindre , com totes les GRANS LLENGÜES un SIGLE-i mig-  D\’OR LITERARI ) , i  ara  un “infame i infecte dialecte barceloni”, per  purs interessos totalitaris de domini financer i ideològic de la  casta feudal catalana ,  li vol robar la seua PRIMOGENITURA i convertir al noble Poble Valencià en el seu vassall : ¿ no et pareix IMMORAL? .

El  timo de la “unitat de la llengua”  es lo que t\’han fet creure per mig del  mentirós   “brainwashing”-comecocos-docente   al que esteu somesos els alumnes  en tots els instituts  pels professors “de catalenciano”  que varen ser triats   per a donar lo que tènia que ser la LLENGUA VALENCIANA (i després va ser catalanufo). Eixos professors  de l´escola publica  varen  ser triats  seguint les instruccions  del Big Brother catalaní del privat  IEC i dels  seus vassalls , còmodament instalats ya en la Universitat Catalenciana de VLC , després d\’expulsar  als professors genuïnament valencians  incomodes a les tesis imperialistes catalanes: la Llei de Reforma Universitària (LRU) del PSOE (1983) )ho va afavorir.  Si vas a les pàgines 281-285  del meu  primer llibre  voràs la llista de professors que varen assistir en 1986 al “II Congrés de la Lleng. Catalana “ …. i  eixos varen ser els “triats” per a  convertir-se en els primers professors de “valencià” contratats , encara que molts d\’ells no tenien ni tan sols  la titulació  en lingüística i , després de ser expulsats els professors  en titulacions de “Mestres en Llengua Valenciana” formats en institucions lingüístiques valencianes… L\’objectiu era imposar l\’actual  “infame i infecte dialecte barceloní” . Els obedients vasallos ,  no han fet un atra cosa .

La gent jove sou les pobres víctimes de la maniplació TOTALITÀRIA  d\’aquells que només volen la destrucció del Regne de València , de la seua llengua i de les seua història i tot per simple ENVEJA , i per l\’immens complex d\’inferioritat català , com  nos dia  el meu catedràtic (aragonés) Antonio Ubieto , primera víctima de la persecució terrorista i expulsió  de la Universitat de València  , després de 35 anys de docència …. Va ser  proscrit  a la Universitat  de Saragossa. Yo vaig viure la seua persecució  i la recuperació de les seues documentades ensenyances  DESMONTANT LES MENTIRES CATALANES  , i de la seua memòria  s\’ha convertit  en una OBLIGACIÓ  per a mi.

Per cert,  en 1927 varem proposar una “denominació paraigües” que cobrira les 3 llengues : Valencià, Mallorquí i Català …. ¿saps quins varen ser els que es varen negar? ¿ho endevines? guess who? ……

La gent jove heu de llegir més i informar-vos per a no convertir-vos en els "panolis útils" (tontos útiles) d\’esta nova macro estafa lingúística que vol colar-vos  la Gran Multinacional de la Mentira Catalana . Molt poderosa , per cert.

No pose el nom del  institut perque un CV ha de ser generalista i el meu últim institut es un més dels molts en que  he treballat. El detall es irrelevant.

Moltes gracies pel teu comentari.

TERESA

====================   SEGONA RESPOSTA a "alumneasustat"

Estimat alumne :

Precisament he creat esta web, bàsicament, per als meus alumnes perque,  des de l\’any ´84,   són/sou  les víctimes  de la Gran Multinacional de la Mentira Catalana  (l\’acomplexada dretona burgesa catalaní)   que ha  dissenyat   un Projecte d\’Enginyeria Social , de llarc alcanç, per a convertir als valencians, mallorquins i aragonesos en “catalanets de 4a ” , que li  eixuguen   el seu dèficit financier i li treballen com a esclaus per a que ells visquen sempre  millor.Per a això  necessiten  crear a la seua “ret de panolis útils” (tonto útiles) que els servisquen als seus projectes , com ho varen  fer Stalin, Hitler  i Musolini en les seues  respectives “youths” (joventuts) . La imposició  de “una llengua comuna” es l\’escusa  per a “l´unificació”  i per a això  es  molt util la seua arma del “infame i infecte dialecte barceloní” (definició del català Pare Batllori).

I no oblides que darrere d\’esta “MONEY-MAKING MACHINE” de la Gran Multinacional Editora.CAT  hi ha una partida de més de 50.000 milions anuals de les antigues ptes. en llibres de text, lecturetes, diccionaris, enciclopedies, etc…  que se\’n van des dels “panolis buchaques”  valencianes  a la Catalonia  empresarial : eixe es el verdader  gran negoci que hi ha darrere de tot este "montage"  , entre atres molts … I això són llocs de treball i riquea que perdeu/perdem  els valencians .

Has de recordar que la casta nazionalista catalana, des de primers del segle XX  actua  en els mateixos esquemes/referents  de l\’Alemanya  nazi_Hitleriana  , molts d\’ells (-Valentin  Admirall ,  Prat de la Riba, ) es  varen formar  en l´admiració a  l\’Alemanya  nazi del II i III Reich/o en el  totalitarisme comunista (Layret,  Companys i Domingo) i estan seguint la mateixa  escola expansionista dels seus genocides líders. : NO ES TRACTA  D\’UNIFICAR UNA LLENGUA:  eixa és la gran mentira que vos han inculcat : darrere està el seu projecte TOTALITARI i FEIXISTA.  Que no t\’enganyen.

Els intents de crear una denominació comuna han segut nombrosos  però SEMPRE han fracassat per les actituts dèspotes de la casta nazionalista que vol imposar-nos  l\’infame barceloní PER DAMUNT  d\’una LLENGUA VALENCIANA, plegant-nos ,valencians i mallorquins, als seus dèspotes ambicions : yo , repetisc, puc admetre   la mare comuna pero lo  que mai admetrem els intelectuals valencians de casta es que un infame dialecte vullga estar per damunt d\’una LLENGUA HISTÒRICA VALENCIANA  recolçada  PELS INDISCUTIBLES CREDENCIALS dels que el catalaní  NO te  :

1.Un SiGLE (i mig) d\’OR LITERARI  que la que va consagrar  com a LLENGUA.

2.La Llengua Valenciana té etimologies genuïnes (l\’infecte dialecte barceloní o neocatalaní NO les té perque es un panocho ple de barbarismes, galicismes, arcaismes i castellanismes perque el seu creador , Pompeu Fabra , era analfabet en lingüística (ho diu Menedez Pidal, Unamuno, Alcover, Batllori , ..) . La Llengua Valenciana te   les etimologies genuïnes:compra\’t “Diccionari Historic de l\’Idioma Valencià Modern” del catedràtic Ricart Garcia Moya i les comprovaràs . Eixe diccionari  MAI ho podria tindre el barceloní= neocatalaní.

b)Ademés : la Llengua Valenciana ha complit les regles  de la Gramatica Historica que regixen tota evolució d\’una llengua.  No aixina  el neocatalani fabrino que “es una neolengua bombarda infestada de galicismes, arcaismes i barbarismes” ( segons el filòleg Miguel d\’Unamuno i segons el gramatiste Menéndez Pidal)

c) Ademés  està recolçada  per l\’AUTORITAT d\’uns CLÀSSICS (Sigle d\’Or) que la consagren com a llengua pel seu abundant ús . (El catalaní NO ho té)

d) Ademés : la Llengua Valenciana te  gramàtiques (Andreae Sempere. 1516) i diccionaris (Vocabulista in Arabico .1233; Líber Elegantiarum .1489) publicats durant eixe Sigle d\’Or i abans.

e) Te  una Bíblia traduïda (Fra Bonifaci Ferrer.1478) i un Kempis (1482)

f) Dels 4 camps lingüístics existents , l\’únic comú de la Llengua Valenciana en el neocatalaní es el MORFOSINTÀCTIC per ser Llengues Romaniques filles llatines de la mateixa mare , Els altres 3 camps SÓN ABSOLUTAMENT DIFERENTS :ni el fonètic, ni el semàntic i MOLT MENYS el lèxic són afins .

g) Mentres hi ha centenars i milers de documents des del sigle XI,XII, XIII i XIV, XV, XVI , i successius … on els autors diuen  “estic escrivint en la meua materna LLENGUA VALENCIANA” ( els trabarás en  el meu segon  llibre) , en els comtats catalans d ela Marca Hispànica  només es parlava “els dialectes procedents del PROVENÇAL” com afirma el Pare de la Romanística i filòleg alemany Fréderic Díez i el seu alumne Meyer Lübcke .

h) Pompeu Fabra SÍ que va inventar el neocatalní prenent com a base lingüística el dialecte barceloni (”el mes impur de tots”) . Ho diu  inclus  el mateix Pompeu i dotzenes de lingüistes  .


T\’equivoques en lo del l\’ANGLÉS al 100% : l\’anglés  NO TÉ CAP ACADÈMIA  feixista ,(ni en USA ni en UK ) com la AVL  o l\’IEC : eixos són fòssils HUITCENTISTES . Lo que existix es moltes universitats solvents ( no incompetents com les “catalencianas” d´ací , baix la bóta catalaní , que hem de soportar els valencians ) .I eixes  Universities arrepleguen “la parla del  poble”   i  editen excelents  diccionaris, els millors del món., recollint eixa parla del poble: res més  . I no li  imposen  al poble corsés   fòssils  i  antiquats com els de la AVL o  el  IEC ….

T\’equivoques en el tocomocho dels “bases” (mai  normes) de Castelló  que varen ser la tramoia totalitària  del “venut” Sanchis Guarner (money, money, money ..)  per a imposar  les obsoletes normes fabretes de l\’IEC i el seu “infame i infecte dialecte barceloni”: aixína  pots llegir-lo a Sanchis Guarner : “En una reunió celebrada en  Castelló de la Plana el 21 de desembre de 1932 els representants de les  entitats i publicacions valencianistes, .. varen acceptar  les “Normes Ortográfiques” que són una adaptació de les de l\’Institut d´Estudis Cataláns” . I cap membre de  la reunió, excepte el Pare Fullana (al que varen enganyar) , era filòleg . Varen  ser una ESTAFA TOTAL.

La Llengua Valenciana, en les seues diferents variants, no necessita alienígenes panochos perque  està perfectament codificada  pels  lingüistes  (catedràtics i experts)  de la centenària Real Academia de Cultura Valenciana  i el VALENCIÀ  s\’està perdent per culpa  de la seua infame SUPLANTACIÓ per l´“infecte dialecte barceloní” , que els alumnes NI RECONEIXEN , NI USEN.  L\’aprenen per a aprovar però després, RES  de RES.

 Moltes gracies pel teu comentari i pòts continuar preguntant

 ALL THE BEST

TERESA