”PAYESUS LINGÜISTICS.. de la REMENSA VALENCIANA”

  "PAYESUS LINGÜISTICS.. de la REMENSA VALENCIANA"

\"http://www.teresafreedom.com/images/articles/catalunya1/MOLIERE.el\"http://www.teresafreedom.com/images/articles/catalunya1/BARRETINA1.low.JPG\"Fa ara algunes dates entrevistaven per radio  al nostre  Premi Cervantes i Academic, Mario Vargas Llosa,  sobre la seua vida i obra. Vargas Llosa es un d\’eixos intectuales lucids que, partint fa anys des de postures d\’esquerra, va saber evolucionar botant des del parroquialisme provincia  a l\’universalisme inteligent.
 En un moment de l\’entrevista, el periodista li preguntava a  l\’intelectual si li molestava que ara li digueren "un escriptor de dretes" a lo que ell va respondre: "la paraula "dreta", com a desqualificacio, la utilisa l\’esquerra dogmatica i totalitaria : el seu  pensament antiquat se sent frustrat  pel gran fracas de la ideologia socialista… En les democracies avançades  els intelectuals han evolucionat mes que en  Espanya i en Llatinoamerica. Cada vegada que vinc  a Espanya trobe la mateixa envellida esquerra, retrograda i cavernaria, en postures antiquades i estancades, i que no ha evolucionat com ha passat  en les democracies avançades…."

L\’oportuna sinceritat de l\’intelectual no podia ser mes encertada: una bona part de l\’esquerrisme espanyol (i el nazionalisme també) , efectivament, s\’ha quedat obsolet i   envellit en els seus plantejaments i en els seus postulats, perque estan encara "intoxicats per la lectura de molts autors marxistes que van marcar la meua generació pero que ara ya no es lligen perque han quedat arraconats: ni els seus llibres ni les seues idees servixen ya"...
L\’academic Vargas Llosa, un ilustre habitual de les universitats anglosaxones des de sa casa de Londres, quedaria esbalaït i estupefacte si es donara una volta i vora  la galeria de "intelektuals" que controlen la nostra poblerina kultureta cantonalista ,  perseguidora  de la  universal llengua de Cervantes .
La brofegada ,esta vegada,  tambe alcança  a l\’estament oficial valencia que, imitant la poblerina casta catalana, malgasta centenars de milions en la bohemia titaretera  de l\’esquerrisme-arnos   mentres  posa veto per a Valencia  a la cultura universal  representada en eixa  comedia  universal com  es  \’L\’Avar\’  de Molière , protagonisada  per un madur Juan Luis Galiardo en un d´els montages teatrals mes cars d e la temporada.
\"http://www.teresafreedom.com/images/articles/catalunya1/CATALUNYA.low.gestapoling.3.JPG\"M´insulten  les paraules de Galiardo equiparant  Valencia en  eixa gestapo-lingüística  catalana,  encabotada en  fabricar una  generació inservible d\’analfabets culturals : “En Catalunya i Valencia neguen el castella  per interessos electoralistes. Em referisc, logicament, a comunitats autonomes que fan primar els seus interessos electoralistes populistes i que neguen al públic d\’eixes comunitats grans espectaculs, grans ofertes culturals per culpa del  seu nepotisme avar“,”…. perque revelen l\’estat de decadencia mental  i moral en que ha caigut el  Partit Popular valencià  que ya va traïcionar al Poble Velencia  suplantant la seua historica LLENGUA VALENCIANA per l\’infame dialecte barceloní  i ara, també,li posa el veto  a la cultura espanyola.
¿Tan baix ha caigut la mimetica Generalitat  Valenciana  que sols  desvia cascades d\’oneroses subvencions cap a grups de la bohèmia titaretera  catalanera , feroçment obsessionada  en  convertir-nos en els seus “payesus de remensa kulturo-lingüística”?
El famos actor  irlandes Peter O´Toole solía dir :”Quan el teatre se subvenciona, es convertix  en propaganda ideologica”. ..
La que nos convertira  en  poblerins payesus  de la remensa kultural catalanesca. La de “pensament antiquat, envellit i retrograt”, com diu Vargas Llosa .

www.teresafreedom.com

 ( LLEGIR  COMMENTARIS  a continuacio  de la versió espanyola d´este mateix articul ) ..

”PAYESUS LINGÜISTICS.. de la REMENSA VALENCIANA”

"PAYESUS LINGÜISTICS.. de la REMENSA VALENCIANA"

\"http://www.teresafreedom.com/images/articles/catalunya1/MOLIERE4.JL\"http://www.teresafreedom.com/images/articles/catalunya1/BARRETINA1.low.JPG\"Hace ahora algunas fechas entrevistaban por radio  a nuestro  Premio Cervantes y Académico, Mario Vargas Llosa,  sobre su vida y obra. Vargas Llosa es uno de esos intectuales lúcidos que, partiendo hace años desde posturas de izquierda, supo evolucionar saltando desde el parroquialismo provinciano y caribeño al universalismo inteligente.
 En un momento de la entrevista, el periodista le preguntaba al  intelectual si le molestaba que ahora le llamaran "un escritor de derechas" a lo que ‚él respondió: "la palabra "derecha", como descalificación, la utiliza la izquierda dogmática y totalitaria cuyo pensamiento anticuado se siente frustrado por el gran fracaso de la ideología socialista… En las democracias avanzadas  los intelectuales han evolucionado más que en España y en Latino-América. Cada vez que vengo a España encuentro la misma avejentada izquierda, retrógrada y cavernaria, con posturas anticuadas y estancadas que no ha evolucionado como ha ocurrido en las democracias avanzadas…."

Read more… →