OSORO , CRUCIFIXES i MISSAL FABRINO .

OSORO, CRUCIFIXES i MISSAL FABRINO

\"AVL.logotipo.jpg\"

\"Osoro.valencia\"

Llig en prensa local que  Monsenyor Osoro, arquebisbe de Valencia, intenta “consensuar  en els bisbes dels bisbats de Segorbe i Oriola-Alacant la seua intenció de desbloquejar el missal en valencia, un projecte que dorm en un caixo des de fa set anys. La Conferencia Episcopal, presidida pel cardenal Rouco Varela, haura de donar el vistiplau.” (LP 10.12.09)

I, pareix que, molt mal aconsellat pel domesticat comisariat  de l\’Acadèmia antiValenciana de la Llengua (AVL), l\’arquebisbe Osoro  seguira els “politiks” criteris  que  tan   desprestigiat organisme     va aprovar en 2002 per a  una traduccio acatalanada  dels textos  liturgics …..

Resulta molt alarmant  que la  nova  CUPULA ECLESIASTICA VALENTINA , eixa que, en el seu dia, va tindre tanta solera en la defensa de la nostra historica Llengua Valenciana (i ho va fer durant sigles i gran corage des dels seus retorets parroquials), no vullga donar-se conte del perillos i antivalencia ENTRISME DESTRUCTIU (leninista i  maçó) , que esta desplegant  tot este activisme   proAVL .
 Pressionen alguns retorets  en pro de la imposicio en les nostres iglesies VALENTINES  de l\’infame i infecte DIALECTE BARCELONÍ , via MISSAL-AVL, d\’acreditat pedigrí  catalaní.
Una traïdora i antivalenciana AVL dominada per una casta de  POLÍTICS estomacs agraïts que, en conte de ser lleals a la nostra CARTA MAGNA per a  acometre la defensa de la nostra historica LLENGUA VALENCIANA , es dediquen a promocionar la infame grafia de l\’idiolecte fabrino : en les seues “Bases Castellonenques del ´32”, noucentistes, antidemocratiques, obsoletes, antilingüístiques, inutils i fascistes. I, sobretot AN-TI-VA-LEN-CIA-NES. I ara, tambe  …  ¿escoltarem liturgia catalanufa en els temples? ¿Resarem els valencians en subdialecte barceloní? ….
El que  fora  retoret catalaniste Ramón Arnau  (q.e.p.d.)  del comisariat-AVL va ser qui, fa alguns anys,  va retirar  dels fons catedralicis valencians la liturgia genuïnament valenciana, elaborada en un Missal Valencia , en els anys ´80 pels tres mossens valencianistes : Alcón Edo, Josep Lluis Alminyana i Vicent Castells.
 ¿En  quin fi se\’ls va emportar? . En  temps de fusellers i copistes.. ¿que va fer   el comisariat de l\’AVL? ¿un refregidet de valencianisme cuinat a la catalana?.  Els alquimistes laboratoris pompeufabrinos de l\’AVL… ¿varen reciclar  la liturgia valenciana al subdialecte barceloní?, ¿claudicara el Poble València una atra vegada mes? .
Senyors dignataris de la Valentina Eclesia , i, en particular, Monsenyor Osoro,  se\’l podem quasi assegurar : la inflitración “entrista” de l\’infectat dialecte barceloní en les iglesies valencianes podría portar  el BUIDAMENT TOTAL dels nostres temples per abando de la seua lleal feligresia davant de tamanya traïció al Poble Valencia creient : seríem els primers en OBJECTAR  d\’eixa iglesia deslleal al poble i servil a la barbarie històrica . Es absolutament intolerable que l\’IGLÉSIA CATOLICA VALENTINA arribe a fer-se complice de tamanya iniquitat i puga doblegar-se davant d\’una catalanisada AVL ,traïdora a la nostra CARTA MAGNA i burladora del Poble Valencià.
El mateix esquerranisme  catalanista i maçó  que  vol exterminar els crucifixos  de centres educatius i organismes oficials  es qui , també, vol  exterminar la nostra historica LLENGUA VALENCIANA i es tan traïdor  a l\’ Iglésia   com ho es  al Poble Valencia.
Encara que es disfrassen de  “retorets consensuadors” .