JOAN BELDA i López , la bondat feta persona, el valencianisme fet art.

JOAN BELDA i LÓPEZ, la BONDAT FETA PERSONA, el VALENCIANISME FET ART

IN MEMORIAM

\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/JOAN\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/JOANDiuen que quan un home humil i  bo se\’n va d\’este mon els cels s\’obrin  i celebren, alegres,  la seua arribada ,  mentres els  vils mortals  plorem, en trist desconsol, la seua partida.
Hui plorem la partida d\’un home bo, generós , humil, servicial, afectuós , discret,  lleal, entregat i …….., sobretot, immensament  VALENCIANISTE . Un total enamorat de Valencia,  i un  delicat artista  que va saber immortalisar  els seus mes recondits  racons  abans que , molts d\’ells desaparegueren  baix  la picola : ha segut un historiador  grafic de la seua benvolguda Valencia, un ilustrador a delicat toc  de plomilla  de la seua amagada bellea, un lleal defensor  de  la seua venerada  Llengua Valenciana , un incomparable lluitador  de la nostra maltractada cultura  i , sobretot, un altruista entregat a la Causa Valenciana .

\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/JOAN

M\’ha arribat la trista notícia de la defunció de meu  benvolgut amic i gran litograf Joan Belda . El delicat estat de la seua salut  havia  detingut , fa ara  alguns mesos,  la seua brillant producció de preciosos dibuixos i primoroses  litografies  sobre motius valencians que vaig voler  quedaren  immortalilsats  en  esta web tan pronte com va ser oberta. Per a d´ell, acostumat a la discreció , esta  inesperada sorpresa  va ser una gran alegria  pero era una persona   tan humil que  li va donar  vergonya  que apareguera el seu nom en  internet. Pero era  de pura justícia. Els valencians no valorem als nostres artistes i per això, nos  els furten.

La primera vegada que li vaig coneixer  va ser en una de les meues conferencies del GAV  i li vaig vore tan altruista, tan bondadós, tan entregat a  la causa  valenciana i tan agraït  a tots aquells que  compartíem  els seus mateixos anhels  que pronte me vaig vore conquistada  per la seua sincera amistat. Cada nova serie de litografies  me les portava a casa  i em donava l\’alegria de recordar-me, en els seus dibuixos,  aquells preciosos racons de la Valencia de la meua infancia  que ara guardare  en especial  carinyo..

Els millors amics son com els diamants , preciosos i rars . Joan Belda era  un diamant , preciós, rar  i unic. Ademés d\’una gran persona  i un lleal VALENCIANISTA.
Aixina estimat.
 www.teresafreedom.com