”Catacumbes Llingüístiques”

"Catacumbes Llingüístiques"

LLENGUA VALENCIANA

Llig en prensa universitaria estrangera (L.U.G,Jan.2008) les declaracions de Viesturs Koziols, actiu sindicalista del Sindicat d\’Estudiants de la Universitat de Riga (Letonia) a proposit de l\’educacio que els jóvens letons varen rebre  durant els temps de l\’ocupaci¢n russa fins a la caiguda del Mur de la Vergonya Socialista en 1989. La maquinaria llava-cervells marxisto-leninista va funcionar en guant de ferro durant els mes de quaranta anys de la invasió russa de Letonia baix la DICTADURA COMUNISTA.
Viesturs dia aço en la entrevista: "Sabem que mes del 70% de lo que nos  havien  ensenyat en les escoles SOVIETS  era MENTIRA – afirma categòricament Koziols – i que estavem obligats a endevinar pel nostre compte quina part de lo que varem aprendre respon a la veritat. No obstant això, aço no es lo pijor…"

"Lo mes dramatic es haver tingut  nomes  una visio del mon : la que configurava la ideologia marxisto-leninista. En el \’93 ya varem muntar un boicot de l\’assignatura Marxisto-Leninisme (obligada) i varem exigir la despolitisacio de l\’ensenyança…. Mentres els nostres majors nos asseguren que varen coneixer una Letonia  democratica comparable en nivell de vida a Suecia o Finlandia, els nostres dominadors comunistes russos nos la presentaven com una Letonia, pobre i oprimida, "lliberada" per la germana sovietica… TOT pura  MENTIRA.." A pesar de tot, la joventut letona ha resistit en les seues catacumbes estoicament i, a poc a poc, està  recuperant els anys mentits de la seua història i de la seua llengua. Eixe regal els va deixar el socialisme i l\’esquerra comunista com triste herencia.
¿Sona la película? ¿resulta familiar? Transvasat l\’esquema al  nostre “okupat” Regne de Valencia " la historia es calcada , ¿a que sí?. La servil esquerra valenciana PSOE/IU, marxisto-catalanera i   la cobardona  dreta PePera  continuen desplegant la seua maquinaria-minjacocos per terra, mar i aire (escoles instituts+universitats) en el seu paradís docent. La Comunitat Valenciana es la Letonia "okupada" per estos apostols de l\’esclavisme jordipujolino-carodmontillesco.
Darrere de la llavada de cervell que no cessa, els nostres jovens estudiants nomes posseïxen una visio "sardanera" de la història i llengua de Valencia. La verdadera historia i Llengua del "Regne" estan  ara amagades en les catacumbes. En l\’ostracisme mes recondit. En els "gulags" de la marginacio cultural. Els neostalins exercixen les seues arts  ací, en el "fictio-pastísssss",  en guant de ferro. La maquinaria infernal de l\’editorialismo  catalanero-IEC els esclafa. Els clonics-barretina adoctrinen i instruïxen segons el dissenyat programa de mentires.
¿Sorgira, per fi,   un Viesturs Koziols a la valenciana entre els nostres manipulats  jovens  , un líder carismatic d\’eixe Renaixement Cultural Valencia ,rebel dinamitador de la falacia, i que tant necessita el Regne de Valencia, la seua Historia i la seua Llengua?.
Sera, llavors, el fi de la catacumba llinguisticocultural del Regne. Vorem la llum.