ALCOVER, FULLANA i el “ROBATORI” POMPEUFABRí

ALCOVER, FULLANA  i  el “ROBATORI” POMPEUFABRí

\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/IEC.con\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/PompeuEn els temps moderns de la lingüística Chomskiana (Harvard-USA), enemiga acèrrima de corsets “akademic”-totalitaris, i tan proxima al poble a qui  considera  l´unic amo-forjador  de la seua propia llengua, ( “que els polítics no fiquen els seus nassos en la llengua”, “el poble es qui la produïx.”.. “l\’individu es qui crea  el seu propi llenguage”... Noam Chomsky ) , repetisc, en estos temps de la Lingüística  Moderna seria impensable  aquella jugada bruta  (1913) perpetrada contra el filoleg mallorquí  Mossen Alcover  pel químic-mal-aprenent-de-lingüista  Pompeu Fabra.  Eixa bruta jugada li va valdre la seua dimissió (la d\’Alcover) com a President de la Secció Filologica de L´Institut d´Estudis Catalans i va portar, en conseqüencia,  l\’aberrant suplantació  de la històrica LLENGUA VALENCIANA  (i de la MALLORQUINA) pel   “infame i infecte dialecte barceloní”
La mateixa jugada bruta que Fabra  va perpetrar  contra  els científics treballs  del nostre filoleg valencia, Luis Fullana i Mira, codificador de la Llengua Valenciana .

\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/NOEl cientifisme  de l\’obra  lingüística de Mossen Alcover   per a l\’estudi i codificació de les parles populars de Balears (quasi 1 milió d\’unitats lexicografiques per a la confecció del seu  Diccionari Dialectologic) i el cientifisme de l\’obra lingüística del  valencia  Lluis Fullana    al respecte de  la codificació racional del VALENCIÀ MODERN (més de  50.000 fiches d\’investigació filologica  DESAPAREGUDES misteriosament)  ……  ,   poc   tenien a vore en l´improvisat  i escassament científic  treball  del  químic Pompeu Fabra qui , en un ostentació d\’arrogant despotisme   va imposar el seu desquincallat  projecte  barceloní ,    apadrinat pel fundador del  FASCISME  ESPANYOL , el nazionaliste Prat de la Riba.\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/IEC.prat-de-la-riba1.jpg\" 
 
La protesta de l\’ilustre filoleg mallorquí  Mossen Alcover , (abans de la seua dimissio (1913) com a President de la Secció Filològica de L´Institut d´Estudis Catalans  per les seues incompatibilitats  en el  despota illetrat Pompeu Fabra), queden ben registrades en les seues paraules;  “quin dret no categoria literaria té el (dialecte) barceloní per damunt del catala , l´occidental, el balear i el valencia? . ABSOLUTAMENT  CAP. Donar al barceloní tal categoria no es, al seu torn, crear un CENTRALISME LINGÜÍSTIC , tan pervers com el polític i administratiu que hi ha des de Madrid i contra el qual han clamat i clamen sempre els catalanistes , cargadísims de raó?”
 
 I, per a horror dels valencians del Regne ,  va ser eixe desquincallat  projecte  IEC-fabrino (Institut  d´Estudis Catalans) , -infectat d\’arcaismes,  galicismes i barbarismes-  ,   el que es va transvasar per a Valencia,  perpetuat   i impost  posteriorment    per mig de les antidemocratiques i ACIENTÍFIQUES  “Bases Castellonenques del ´32” …., per  les actituds FASCISTES de la nostra  mercenaria Universitat-Estudi , i les imposicions TOTALITARIES d\’una AVL (=Academia antiValenciana de la Llengua ) en mans  de  domesticats  politikoakademics .
 
Cap major desbarat i major estafa   perpetrada  contra els valencians  pel FASCISME LINGÜÍSTIC  pompeufabrí ? Cap major engany de SUPLANTACIÓ  de la nostra historica LLENGUA VALENCIANA ampliament  modernisada i codificada per Fullana des de principis del sigle .XX ?.
 
Es temps de REBELIÓ TOTAL contra  eixa triple antigalla  ANACRÒNICA de la antiLingüística Moderna  :
1.      Rebelió contra l\’importat FASCISME-IEC  pompeufabrí des  la seua seu del carrer San Fernando de Valencia
2.      Rebelió contra eixe  fossil polític de l\’AVL , mercenaria  sumissa  de tan  vergonyosos  desbarats. 
3.      Rebelió contra  la Universitat-Estudi, obsoleta , desfasada,  i divulgadora de tan  acientífics  preceptes . 
4. I REBELIÓ TOTAL contra l\’antidemocràtic activisme ZaPaterino  pel seu immoral chantage monetari: “  per a  imposar a València  una ILEGALITAT ANTICONSTITUCIONAL:
\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/LV.subvenciones(ABC.27.10.2010)

\"http://www.teresafreedom.com//images/articles/IEC/FOMENTOdel

 

www.teresafreedom.com